להורדת הפלאנר לבניית מלתחת קפסולה למתחילות לחצי כאן!
לפני שלוש שנים נחשפתי לראשונה לרעיון של מלתחת קפסולה דרך ערוץ היוטיוב של Useless DK. הרעיון של מלתחה מצומצמת עם פריטים שניתן לשלב במגוון דרכים קסם לי כבר אז, אך לא הצלחתי ליישם אותו בפועל במלתחה שלי. באותה תקופה הייתי גם בתוך תהליך ההכשרה שלי כסטייליסטית אישית. שמתי לב שככל שהכרתי יותר את הסגנון האישי שלי , כך התהליך היה פשוט יותר עבורי. השילוב בין התהליכים הללו עזר לי לבנות את המלתחה המצומצמת עליה חלמתי.
בשנה וחצי האחרונות התנסיתי בשיטות שונות ליצירת מלתחת קפסולה. התחלתי בבניית מלתחה קטנה של 10×10 פריטים ובהמשך בניתי מלתחת קפסולה עונתית. תהליך היצירה של מלתחת קפסולה שמתאימה לסגנון ולצרכים שלי היה מלמד מאוד עבורי ולווה בלא מעט ניסוי וטעייה. בפוסט הזה בחרתי לסכם את תהליך הלמידה שלי על מנת לעזור למי שרוצה לבנות מלתחת קפסולה להתחיל בתהליך ולהימנע מטעויות נפוצות ומאמונות שיכולות להפריע לך בדרך.
נתחיל בתיאום ציפיות – למי מתאימה מלתחת קפסולה?
מלתחת קפסולה – למי זה יכול להתאים?
האם המשפטים הבאים מתארים אותך?
- לוקח לך יותר מדי זמן להתלבש בבוקר.
- הארון שלך מלא בבגדים אבל את תמיד לובשת את אותו הג׳ינס והטי-שרט.
- את מסתובבת בתחושה שאין לך מה ללבוש.
- את מוסיפה פריטים חדשים למלתחה אבל לא לובשת אותם.
- כשאת פותחת את הארון שלך את חווה תחושה של הצפה ועומס במקום תחושה של הנאה.
- חשוב לך לגבש את הסגנון האישי שלך.
אם מצאת את עצמך מזדהה עם יותר ממשפט אחד מלתחת קפסולה יכולה להיות פתרון עבורך.
היתרון המשמעותי של מלתחת קפסולה הוא בכך שהיא מפשטת תהליכים. ההתמקדות במספר מצומצם של פריטים עוזרת לך להתמצא בצורה טובה יותר בארון שלך, להתלבש בקלות ולהיות יצירתית יותר עם הפריטים שיש ברשותך. מלתחה מצומצמת עוזרת לך לדייק את הסגנון האישי שלך ומלמדת אותך מהם הפריטים שבאמת משרתים אותך בחיי היום יום.
אל תעשי: מסע קניות על מנת לבנות מלתחת קפסולה
עשי: למדי להיות יצירתית עם הפריטים שיש לך
לפעמים נראה כאילו יש פורמט אחד קבוע למלתחת קפסולה. בחיפוש באינטרנט או ברשתות חברתיות תמצאי תמונות ורשימות של הפריטים שלכאורה צריכים להיות במלתחה שלך. אם במקרה הפריטים האלה חסרים, את עלולה להרגיש שאת צריכה לצאת למסע קניות. על אף הפיתוי להתחלה חדשה עם מלתחה חדשה, אני מאוד ממליצה שלא לעשות זאת. יצירת מלתחת קפסולה היא תהליך למידה, ובתחילת התהליך עלייך ללמוד לעבוד עם הפריטים שכבר יש ברשותך. למלתחת קפסולה אין צורה אחת או רשימה אחת קבועה. כדי ללמוד איזה פריטים עובדים עבורך, התחילי עם הפריטים שיש לך בארון ושאת אוהבת ללבוש. בניית מלתחה עם הפריטים שאת כבר מכירה ואוהבת תקל עלייך מאוד את התהליך. זכרי שבהמשך תמיד תוכלי לעשות השלמות.
אל תעשי: תתייחסי לחוקים יותר מדי ברצינות
עשי: מצאי את הכללים שעובדים בשבילך
לרוב, תמצאי במדריכים לבניית מלתחת קפסולה מגוון כללים וחוקים. כללים אלה נועדו לסייע להבנות את התהליך וללמד אותך איך לעבוד עם המלתחה. העצה שלי אלייך היא שתתייחסי אליהם כהמלצה בלבד. אם הם מלחיצים אותך או גורמים לך להרגיש מוגבלת בתהליך, הם לא מתאימים בשבילך. במקום זה, תמצאי את הכללים שמתאימים לך. לדוגמא, כשהתנסיתי באתגר 10×10 בחורף שעבר בחרתי שלא לכלול בעשרת הפריטים מעילים, ג׳קטים או נעליים על מנת שלא להרגיש מוגבלת מדי. עבורי זה עבד מצויין אבל זה לא בהכרח יעבוד עבורך. תוך כדי ההתנסות את תמצאי או תמציאי את הכללים שעובדים בשבילך ויסייעו לך בתהליך.
אל תעשי: תצפי שההתנסות הראשונה תהיה מושלמת
עשי: התחילי בקטן
בעבר, הרעיון של מלתחת קפסולה לעונה שלמה מאוד הלחיץ אותי. פחדתי להרגיש מוגבלת עם מלתחה מצומצמת שמיועדת לתקופה ארוכה. לכן, החלטתי שההתנסות הראשונה שלי עם מלתחת קפסולה תהיה התנסות קצרה של 10 ימים במסגרת אתגר 10×10 בו התנסיתי פעמיים : בקיץ ובחורף. לאחר התנסות של 10 ימים הרגשתי מוכנה יותר לבנות קפסולה לעונה שלמה. אם יש לך חשש דומה, אני ממליצה לך להתחיל בבניית מלתחת קפסולה קצרת מועד. לאחר התנסות קצרה תוכלי להתנסות גם בבניית מלתחה חודשית או עונתית. בנוסף, חשוב שתתייחסי לכל התנסות שלך עם מלתחת קפסולה כאל תהליך למידה על עצמך ועל הארון שלך. אל תצפי שהמלתחה הראשונה תהיה מושלמת. יתכן מאוד שתחליטי לעשות בה שינויים והתאמות וזה בסדר גמור. ככל שתמשיכי להתנסות יהיה לך קל יותר ואת תרגישי איך המלתחה שלך הופכת להיות מדוייקת יותר לצרכים שלך.
עשי: סדרי את הארון
אל תעשי: תצאי לקניות ברגע שמתפנה לך מקום בארון
אחד השלבים הראשונים בבנייה של מלתחת קפסולה הוא סידור הארון וניפוי פריטים שאינם משרתים אותך. לאחר שעשית סדר בארון וכעת הוא נראה פנוי יותר כדאי שלא תתפתי למלא אותו מהר בפריטים חדשים. ארון מרווח מאפשר לך לגשת בקלות לפריטים שיש לך כדי לנצל אותם באופן מיטבי. תהני מתחושת הסדר והמקום שהתפנה על מנת להתנסות עם הבגדים שלך בדרכים יצירתיות ולהרכיב איתם אאוטפיטים שאולי לא היית חושבת להרכיב בעבר. ככל שהתהליך יתקדם, הכיני לעצמך רשימת קניות של פריטים שחסרים לך ובצעי רכישה מושכלת.
עשי: בני לעצמך מלתחה מצומצמת
אל תעשי : תתקעי על מספר מסויים
כשחושבים על מלתחת קפסולה, לרוב היא באה עם מספר מסויים של פריטים – אתגר 10×10, פרוייקט 333, 30 פריטים ל-30 ימים וכולי. הגבלת מספר הפריטים יכולה לעזור אך יכולה גם להיות דרישה מלחיצה. יתכן שתחשבי שאם המלתחה שלך מכילה יותר מ-35 פריטים אז היא לא עומדת בקריטריונים של מלתחת קפסולה. מבחינתי, המספר הוא לא מה שקובע. בפעם הראשונה שבניתי מלתחת קפסולה עונתית באביב, המלתחה שלי הכילה 40 פריטים (לא כולל נעליים). לאורך העונה, שמתי לב מהם הפריטים שאני לא לובשת והתחלתי לצמצם את המלתחה בהתאם. לבסוף, הגעתי ל-33 פריטים כולל נעליים.
אלה היו חמשת הטיפים שלי ל׳עשי׳ ו׳אל תעשי׳ כשאת בונה מלתחת קפסולה ראשונה.
אם גם את רוצה להתנסות בבניית מלתחת קפסולה אך לא יודעת איך להתחיל, אני מזמינה אותך להוריד את הפלאנר שלי לבניית מלתחת קפסולה. הפלאנר יעזור לך לבנות צעד אחר צעד את מלתחת הקפסולה הראשונה שלך –
המסר העיקרי שלי עבורך הוא שלא תהיי קשה מדי עם עצמך. לכל אחת יש את הקצב שלה ואת הכללים שעובדים עבורה בבניית מלתחת קפסולה. זכרי שמלתחת קפסולה היא כלי שמטרתו להקל עלייך להתלבש ולמקסם את השימוש בבגדים שלך ולא מטרה בפני עצמה.
אם יש לך טיפים נוספים לבניית מלתחת קפסולה ראשונה מוזמנת לספר עליהם בתגובות 🙂 ואם את רוצה שנלמד יחד איך לבנות לך מלתחת קפסולה מוזמנת ליצור איתי קשר כאן.
2 Comments
עמית בר - ברושקה
22/02/2022 at 7:22 pmלא שמעתי את המונח עצמו, אבל שנים זה מה שאני מנסה לייצר לעצמי ואיכשהוא לא מצליחה במאה אחוז בעיקר עם להפטר מדברים שאני מרגישה שהם סתם מיותרים, אבל אני עובדת על זה! אחלה פוסט!
Sivan Maoz
23/02/2022 at 3:26 pmמבינה אותך! לפעמים באמת קשה להיפרד מפריטים, בעיקר כשיש להם ערך רגשי עבורנו. מציעה לך לאחסן אותם לתקופה. אולי תראי שהם לא באמת חסרים לך 🙂