Menu
Curated Closet

סודות מהארון הצרפתי – ראיון עם הדר גבאי

הסטייל הצרפתי הוא אחד הסגנונות המרכזיים מהם אני שואבת השראה במלתחה שלי. השילוב של פריטים קלאסיים ופריטי וינטג׳ ובין אלמנטים גבריים ונשיים מייצרים סגנון אלגנטי ולא מתאמץ. כשנחשפתי לחשבון של הדר גבאי באינסטגרם שמתגוררת בצרפת ומנגישה את התרבות והאופנה הצרפתית לקהל הישראלי, הצעתי לה להתראיין לבלוג ולשתף בטיפים ובסודות המלתחה של הנשים הצרפתיות.

צילום: Liran Hutmacher 

תציגי את עצמך וספרי איך הגעת לצרפת?

שמי הדר, שחקנית בת 30. למדתי תואר שני בתיאטרון בתל אביב, והיום אני עוסקת ביצירת תוכן במקביל לפרויקטים תיאטרוניים בצרפת.

הסיפור שלי עם צרפת התחיל עוד לפני שבכלל ביקרתי בה. כשהייתי בת 15 שמעתי במקרה בפסקול של הצגה כמה שירים בצרפתית של תומא דוטרון (Thomas Dutronc) ושרלוט גינסבורג (Charlotte Gainsbourg). אהבתי מאוד את הסגנון למרות שלא הבנתי מה הם אומרים. נכנסתי ליוטיוב כדי למצוא עוד שירים בסגנון והגעתי לעוד אמנים צרפתיים ולמוזיקת שנות ה- 60 של סרז׳ גינסבורג (Serge Gainsbourg), ושנות ה-80 של מישל ברז׳ה (Michel Berger) וצללתי ללמידה של התרבות הצרפתית.

לאורך השנים ביקרתי בצרפת, קראתי ולמדתי על התרבות שלה בכל תחום שרק יכולתי. לפני חמש שנים נחתתי בפריז עם ארבע מזוודות ענקיות ונשארתי. היום אני גרה ליד נאנט (Nantes), עיר הדוכסים היפה של ברטאן. יש במרכז העיר טירה מרשימה ובה חיו הדוכסים הגדולים של מערב של צרפת.

כיום אני מרגישה שאני חיה את הסטייל הצרפתי האותנטי שנמצא בעומק התרבות הצרפתית.

צילום: Paulie Delic

איך היית מגדירה את הסגנון הצרפתי?

זו שאלה מצוינת כי יש פער בין מה שרואים ברשתות החברתיות, לבין איך האישה הצרפתייה קמה בבוקר ובוחרת מה ללבוש. הסטייל בעיניי קשור לתודעה שיש כאן לנשים, ומתבטאת באמירה ׳להרגיש טוב בעור שלך׳ (être bien dans sa peau). הכוונה היא להרגיש בנוח בגוף שלך – לאהוב את מה שיש לך, ולהאיר את החלקים שאת אוהבת בעצמך.

הסטייל הצרפתי הוא על-זמני כי הוא מתכתב עם תפיסה שלמה שנקראת ׳אמנות החיים׳ (art de vivre) – אסתטיקה ותשומת לב לפרטים, כשהכל מתקיים ביחד בהרמוניה.

אפשר גם לומר שהסטייל הצרפתי הוא ׳לא מתאמץ׳, אבל אני מעדיפה לקרוא לזה סגנון טבעי יותר, בלי הרבה פריטים מבלבלים או הרבה איפור. סגנון שמשדר אלגנטיות וקוליות.

איך הסטייל הצרפתי השפיע על המלתחה והסגנון האישי שלך?

הוא גרם לי ״להירגע״ קצת מאיזשהו עומס אנרגטי שהיה לי צורך לבטא בהופעה שלי. היום הבחירות שלי בבגדים הן יותר נשיות, וכוללות פריטי וינטג׳ או השראה מוינטג׳. גם בפן הפרקטי- בצרפת כל ארבע העונות מורגשות, כך שנוצר צורך בפריטים ובבדים שונים ממה שנדרש בארץ.

הסטייל התל אביבי אל מול הצרפתי הם שני עולמות שונים לגמרי! הרגשתי את הפער כשבאתי לביקור בארץ אחרי שלא הייתי בארץ יותר משנה בתקופת הקורונה. כל הבגדים שהבאתי איתי מפריז נראו קלאסיים או זוהרים מדי לישראל. הרגשתי ממש overdressed בעוד שבצרפת זו הנורמה.

צילום: הדר גבאי

איך היית מגדירה את הסגנון האישי שלך?

הסגנון שלי הוא בעיקר נשי, זורם ורומנטי. הסטייל הפריזאי שנפוץ היום לא שולט בארון שלי באופן מלא. עם זאת, יש פריטים שמאוד מתכתבים איתו כמו נעלי repetto לבנות שהן שילוב בין נעלי בובה לנעלי אוקספורד, חולצת פסים (marinière) ומעיל דיוות דמוי פרווה שחור. בנוסף, אני מאוד אוהבת פריטי וינטג׳, בדים נשפכים וצבעי פסטל.

ממי את לוקחת השראה כשאת מתלבשת?

מרבית ההשראה שלי היא מהעבר, סגנונות משנות ה-50 וה-60. מהיום אני בעיקר שואבת השראה מנשים כמו יזמת האופנה ז׳אן דמאס, בעלת המותג הצרפתי Rouje. בארץ, אני לוקחת השראה ממיה דרור.

מהם פריטי המפתח בארון שלך?

חצאית מידי בגזרת A, מכופתרת לבנה עם טוויסט למשל עם תחרה או שרוולים מיוחדים, ז׳קט שחותך קצת מעל המותן, חגורה קלאסית כהה ונעלי עקב כהות.

צילום: Flore Hardy

איך היית מתארת את הרגלי הקניות שלך?

בחילופי העונות אני בדרך כלל מתחדשת בשניים-שלושה פריטים, שלרוב בניתי עליהם ודמיינתי אותם לפני כן. אני משתדלת לא לרכוש באינטרנט. אם אני כבר קונה ברשת אז זה דרך אפליקצית הוינטג׳ והיד השנייה של אירופה Vinted. זאת אפליקציה ממש שווה משום שהיא מאפשרת לך גם למכור פריטים שאת לא רוצה יותר וכך להתחדש באופן שהוא יותר מקיים לסביבה.

מאיפה את בוחרת לרכוש בגדים?

אני בעיצומו של מהלך בארון – לקנות פחות, אבל יקר ואיכותי יותר שישאר לאורך זמן. זה לא קל לי אבל אני יודעת שזה נכון. אני רוכשת היום מ- Mlle Cabestan שזו רשת בוטיקים קטנה, או מגאלרי לאפייט. אני קונה גם מחנויות קטנות ומשתדלת לרכוש יותר וינטג׳ ויד שניה.

מהם הטיפים שלך למי שמגיעה לביקור בצרפת ורוצה לרכוש אופנה ׳כמו המקומיות׳?

אני ממליצה לעשות חיפוש קטן להשראה ברשתות החברתיות לפני שאת מגיעה לבקר. כדאי להבין קצת מה תרצי לרכוש, איזה סוג של בגדים ולאיזו עונה. למשל, יש בדים שלא נעים ללבוש בחום של הארץ.
תכנני מראש את סיבוב הקניות שלך ולאיזה חנויות תרצי ללכת. אני תמיד ממליצה לחפש את הבוטיקים הקטנים, ואת הרשתות המקומיות שאין לנו בארץ, כמו Ba&sh ,Maje או Des Petits Hauts.

צילום: Paulie Delic

מה היית ממליצה למישהי שמעוניינת לאמץ את הסטייל הצרפתי למלתחה שלה גם אם היא לא גרה בצרפת?

זה לגמרי אפשרי. יש היום הרבה בוטיקים ישראליים שמאמצים את הסטייל האירופאי. ממליצה לחפש השראה ברשת לפריטים שהיית רוצה למצוא, וללכת לדוג אותם בחנויות!

כדאי להתמקד בבדים נעימים וטבעיים עד כמה שאפשר ובגזרות קלאסיות ונשיות שהן לא מוחצנות. מומלץ להוסיף גם פריטי וינטג׳.

צילום: Flore Hardy

כמה טיפים פרקטיים לסיום:
– אם הלוק מרגיש לך בסיסי מדי את יכולה לקשור מטפחת לצוואר שמוסיפה עניין.
– את אותה המטפחת אפשר לקשור גם על הראש.
– ג׳ינס וחולצת פסים (marinière) הוא לוק צרפתי קלאסי וקל ליישום!
– כדאי להימנע מחבישת כובע בארט, אף צרפתייה לא באמת הולכת עם זה.

לטיפים נוספים ליישום הסגנון הצרפתי במלתחה שלך, את מוזמנת לסדרת הפוסטים שלי בנושא סטייל צרפתי.

ואם את רוצה ללמוד עוד על התרבות והאופנה צרפתית ממליצה בחום לעקוב אחרי הדר באינסטגרם!

No Comments

    Leave a Reply

    דילוג לתוכן