האביב בפתח, הימים מתארכים וחג הפסח מתקרב בצעדי ענק. זוהי אחת התקופות האהובות עליי בשנה שמלווה בסדר ובהתחדשות. לכן אני אוהבת לנצל את הזמן הזה לסידור הארון ולתכנון המלתחה שלי לקראת האביב והקיץ. לסדר בארון יתרונות מוכרים כמו האפשרות לראות בנוחות את הפריטים שיש ברשותך ושמירה טובה יותר על הבגדים שלך. זוהי גם דרך נהדרת לרענן את המלתחה ולגלות מחדש פריטים שיש ברשותך ואולי לא יצא לך ללבוש כבר הרבה זמן. מעבר לכך, זוהי הזדמנות לבחון את הסגנון האישי שלך ולהבין איזה פריטים עובדים עבורך.
בבלוג פוסט הזה תוכלי למצוא שלושה שלבים פשוטים שיעזרו לך לסדר את הארון ולבנות את המלתחה שלך לקראת העונה החדשה. בנוסף, תוכלי למצוא בסוף הפוסט הפתעה קטנה ממני 🙂
שלב #1: הוצאת כל הבגדים מהארון
התחילי מהוצאת כל הפריטים שיש לך בארון והניחי אותם על המיטה. כך תוכלי לראות את כל הפריטים שיש ברשותך. לפעמים כמות הבגדים שיש לנו עשויה להיות מפתיעה מאוד.
זוהי הזדמנות לסנן פריטים ולהבין שאין באמת צורך בהרבה בגדים כדי לבנות מלתחה ורסטילית ועל זמנית.
אחרי שהוצאת את כל הפריטים מהארון כדאי למיין אותם לשלוש ערימות:
- ערימת ה”כן” – פריטים שאת אוהבת ולובשת על בסיס יומיומי.
- ערימת ה”אולי” –פריטים שאת לא בטוחה לגביהם. נגיע בהמשך לאופן בו כדאי לטפל בהם.
- ערימת ה”לא” – פריטים שאת כבר לא אוהבת, שלא מתאימים לך או שלא משקפים עוד את הסגנון שלך.
שלב #2: מיון הבגדים
ערימת ה”כן” – הפריטים שאת אוהבת
זוהי הערימה שהכי קל ליצור. כל פריט שאת אוהבת ולובשת על בסיס קבוע יכנס לערימה. אלה בעצם הפריטים שמהווים את אבני הבניין של המלתחה שלך. הם גם כנראה גם משקפים את הסגנון האישי שלך בצורה הטובה ביותר. ברגע שבחרת את הפריטים לערימה הזו הם יעזרו לך לגבש מלתחה בהתאם לסגנון שלך כשאליהם יתווספו פריטים מהערימות האחרות.
ערימת ה”לא” – הפריטים שאת כבר לא אוהבת
לערימה זו יכנסו הפריטים שאת כבר לא נהנית ללבוש. מדובר בפריטים שאינם במידה שלך, שלא משקפים את הסגנון שלך עוד או פריטים בלויים שלא ניתן עוד להשמיש. רוב הסיכויים שלא לבשת את הפריטים האלה כבר יותר משנה והם תופסים לך שטח יקר בארון. פריטים אלו עשויים לתרום לתחושה שאין לך מה ללבוש משום שהם אינם שימושיים ואף מפריעים לך לראות את הפריטים האחרים שיש ברשותך. לכן כדאי לפנות אותם. את יכולה להחליט לפי מצב הפריט אם הוא מתאים לתרומה/מסירה או שעדיף לזרוק אותו לפח מחזור הטקסטיל הקרוב לביתך.
ערימת ה”אולי” – הפריטים שאת לא בטוחה לגביהם
לרוב זו תהיה הערימה הכי מאתגרת משום שיש בה פריטים שאת בטח אוהבת אבל לא יצא לך ללבוש לאחרונה או פריטים שיותר קשה לך להיפרד מהם בגלל הערך הרגשי שהם נושאים איתם. על מנת שתוכלי להחליט מה לעשות איתם, את יכולה לשאול את עצמך את השאלות המנחות הבאות:
- מה מצב הפריט? האם הוא בלוי? האם ניתן לתקן אותו?
- האם הפריט הזה מתאים לסגנון הנוכחי שלי?
- האם הפריט הזה מתאים לאורח החיים שלי כיום?
- האם לבשתי אותו בשנה האחרונה?
- האם כבר יש לי פריטים דומים בארון?
- האם הייתי קונה שוב את הפריט?
- האם אני יכולה לחשוב על 3 שילובים אפשריים של הפריט הזה עם פריטים אחרים במלתחה שלי?
- האם לפריט הזה יש ערך סנטימנטלי עבורי?
לפי התשובות האלה תוכלי לקבל החלטה האם-
- להעביר את הפריט לערימת ה”לא”.
- לאחסן אותו לתקופה זמנית. אם זה פריט שאת לא בטוחה שאת רוצה להיפרד ממנו עדיין או שיש לו ערך סנטימנטלי עבורך.
- להחזיר אותו לארון.
שלב #3: החזרת הבגדים לארון
לאחר שסיימת למיין את הפריטים בערימות, החזירי לארון את הפריטים מערימת ה”כן” וה”אולי” שהחלטת לשמור. אני ממליצה לך לאחסן בנפרד פריטים מערימות אלה שאינם שייכים לעונה הנוכחית. זאת על מנת לפנות כמה שיותר מקום בארון. לאחר שסיימת לארגן את כל הפריטים בארון תוכלי להתחיל לתכנן את האאוטפיטים שתרכיבי מהם. את האאוטפיטים שיצרת תוכלי לצלם בטלפון ולשמור לימים בהם את מתקשה לבחור מה ללבוש. על טיפים לבניית אאוטפיטים במלתחה קראי כאן.
אני משתדלת לחזור על הסידור הזה כל שלושה חודשים. באופן זה אני יכולה לוודא שהמלתחה שבניתי מתאימה לסגנון ולצרכים שלי, להוציא פריטים שאני כבר לא מעוניינת בהם ולשים במקומם פריטים מהאחסון.
רוצה גם לסדר את הארון? בדיוק בשביל זה הכנתי לך דף הדרכה שיעזור לך להחליט מה לעשות עם הפריטים שלך! בהצלחה וספרי לי איך היה בתגובות 🙂
10 Comments
טל
31/03/2020 at 12:37 pmללא ספק ערימת האולי היא הכי מאתגרת 🙂
תודה על הפוסט הנפלא
Sivan Maoz
31/03/2020 at 12:47 pmלגמרי! תודה יקירה! שמחה שאהבת 🙂
Roni Tal
31/03/2020 at 1:56 pmהנושא האהוב עלי! תודה רבה 🙂
Sivan Maoz
31/03/2020 at 7:40 pmבשמחה רבה! גם עליי 🙂
דניאלה
16/03/2021 at 7:44 pmאני לגמרי הולכת לעשות את זה בקרוב!!
תודה רבה!!
Sivan Maoz
17/03/2021 at 8:46 amבשמחה!
לי
17/03/2021 at 8:19 amרק חסרה לי מוטיבציה, ואני על זה
Sivan Maoz
17/03/2021 at 8:46 amשיהיה בהצלחה!!
אלכסנדרה
17/03/2021 at 10:50 amאהבתי את השאלות המכווינות להתמודדות עם ערימת ה”אולי”… מה שמשמח זה, שהיא מצטמצמת עם כל סידור של הארון. תודה!
Sivan Maoz
18/03/2021 at 5:47 pmלגמרי צודקת ! שמחה לשמוע 🙂