להורדת המדריך שיעזור לך למצוא את הסטייל האישי שלך לחצי כאן!
“אופנה היא טרנד. סגנון מתקיים בתוך האדם” – אוסקר דה לה רנטה
פעמים רבות מתקבלת התפיסה שהתעסקות בלבוש ובסטיילינג היא נושא שטחי, מה שיכול לגרום לנו להרגיש לא בנוח עם עיסוק בסגנון הלבוש שלנו. לפי מאמרה של Hara Estroff Marano , מי שחושב כך מבלבל בין אופנה לסגנון. אופנה מדגישה את הבגד בעוד שסגנון מדגיש את האדם שלובש את הבגד. הניסיון שלי לימד אותי שתהליך מודע של הגדרה ובנייה של הסגנון האישי יכול להשפיע על התפיסה העצמית ועל האמונות שלך לגבי עצמך.
מהו סגנון אישי?
הסגנון האישי שלך הוא האופן בו את בוחרת לבטא את עצמך דרך הבגדים שלך. מעבר לנראות החיצונית, יש לכך משמעות פנימית של חיבור לעצמך והיכולת להרגיש שלמה ונינוחה עם הגוף שלך. בהקשר של קיימות, הבנת הסגנון האישי שלך יסייע לך להשתיק את הסחות הדעת מטרנדים ומפרסומות. כך תוכלי להתמקד במלתחה מדוייקת ומצומצמת יותר שתשרת אותך לאורך זמן.
לאחר שדיברנו על החשיבות שיש להגדרת הסגנון האישי שלך, אני רוצה להציג בפנייך את הכלים שעזרו לי וללקוחות שלי לבנות את הסגנון האישי שלהן.
הגדרת אורח החיים שלך או: לאן את מתלבשת?
הגדרת הסגנון האישי שלך קשורה באורח החיים שלך לצד ביטוי הטעם האישי שלך. חשוב שתשאלי את עצמך לאן את מתלבשת ביום יום? האם את עובדת מהבית או מהמשרד? (בתקופת הקורונה השאלה הזאת הפכה רלוונטית מתמיד). האם את אמא שמבלה את שעות אחר הצהריים עם הילדים? מהם התחביבים שלך? וכן הלאה. הסגנון האישי שלך והמלתחה שלך צריכים לשקף את אורח החיים שלך. אין טעם בארון מלא בפריטים שמתאימים לחיים שהיית רוצה שיהיו לך או לסגנון שאינו תואם את אורח החיים שלך כיום.
אם את מרגישה שיש פער בין אורח החיים שלך לסגנון שהיית רוצה אני מציעה לך לנסות לשלב בין השניים. אפשר להשתמש באקססוריז, פלטת צבעים או שילוב של פריטים בודדים מהסגנון המבוקש. לדוגמא: אם את עובדת מהבית אבל אוהבת מאוד סגנון קלאסי, תוכלי לנסות לשלב פריטים יותר מחוייטים במלתחה יומיומית, כמו: חולצת אוברסייז מכופתרת או מכנס בסגנון מחוייט עם גומי. בנוסף, תוכלי לבחור פריטים יומיומיים בפלטת צבעים נייטרלית או לשלב אקססוריז כמו נעלי אוקספורד או חגורת עור חלקה.
איתור הפריטים האהובים עלייך בארון
כמו כל תהליך של בניית מלתחה, גם בבניית הסגנון האישי שלך, כדאי להתחיל מסדר בארון. ארון עמוס בבגדים מפריע לך להשיג הבנה ובהירות בנוגע למלתחה ‘האמיתית’ שלך שבה את משתמשת וגם לגבי הסגנון האישי שלך. אני ממליצה בכל שלושה חודשים, בין עונות, לעבור על הארון, לסדר אותו ולנפות ממנו פריטים. בין היתר, גם כאלה שאינם תואמים את הסגנון האישי שלך. אני ממליצה על כך גם אם בארץ אין חלוקה מאוד ברורה בין העונות.
אחרי שסידרת את הארון תוכלי לנסות תרגיל נחמד שראיתי אצל Useless DK:
- הוציאי מהארון 6-8 פריטים עליונים שאת אוהבת ונהנית ללבוש כמו: חולצות, סריגים, סווטשירטים.
- הוציאי מהארון 3-4 פריטים תחתונים או שמלות שאת אוהבת ונהנית ללבוש כמו: מכנסיים וחצאיות.
- הסתכלי על הפריטים שהוצאת ונסי להבין מה משותף להם: האם זה הצבע? הגזרה? הנוחות? המסר שהם מעבירים?
- צרי רשימה של המאפיינים המשותפים שמצאת על מנת להבין טוב יותר את הסגנון האישי שלך.
מה מחמיא לך? הכרת מבנה הגוף שלך
אם תחפשי בפינטרסט את המונח ‘body shape’ תקבלי מגוון אפשרויות ותיאוריות להגדרת מבנה הגוף שלך. האמת היא, שאלה רק תבניות שיכולות לעזור לך להבין איך ליצור מראה יותר סימטרי כאשר אצל רובנו מבנה הגוף הוא לא סימטרי. כמובן שאין שום חובה לייצר סימטריה אם זה לא משהו שאת מרגישה טוב יותר איתו.
החוכמה הגדולה היא לא לראות במבנה הגוף שלך דבר מגביל אלא דווקא מאפשר. כשאת מבינה את מבנה הגוף שלך ומה את אוהבת בגוף שלך תוכלי להתמקד בהדגשת החלקים שאת אוהבת בעצמך, ולאזן את האאוטפיט בהתאם למבנה הגוף.
לדוגמא : אם מבנה הגוף שלך הוא כזה שאזור הכתפיים הוא רחב יותר מאזור הירכיים, ניתן לאזן אותו באמצעות יצירת אשליה ויזואלית של הרחבה באזור הירכיים או לבישת פריטים שיוצרים אשלייה של הצרה באזור הכתפיים. כמו כן, מבנה גוף אינו קשור במשקל והוא משהו שנותר קבוע לאורך מרבית החיים. המסר שאני מדגישה בייעוץ סטיילינג הוא שאין פריטים שהם ‘מחוץ לתחום’ עבור מבנה גוף מסויים. זאת משום שישנן אינספור אפשרויות לאיזון המראה בהתאם לכל מבנה גוף.
מציאת ההשראה שלך
השראה לסגנון אישי יכולה להימצא בכל מקום: אצל נשים אחרות שאת פוגשת, במגזינים, בטבע וברשתות החברתיות. עבורי מדובר בעיקר באינסטגרם ובפינטרסט. פינטרסט הוא אחת האופציות האהובות עליי. האפליקציה מאפשרת לבנות לוחות וירטואליים עם תמונות לפי נושאים שונים לבחירתך. כשאת מחפשת השראה לסגנון שלך את לא חייבת להיצמד לפריטי לבוש. את יכולה לחפש גם פלטות צבעים שאת אוהבת, סגנון עיצובי מסויים וכולי. כשאת נועצת תמונה ללוח נסי להבין: מה אהבת בתמונה? האם זה פריט מסויים? האם זה הרגשה שהסגנון מעביר? חשוב שתראי בהשראה כדבר שאמור לתת לך רעיונות ויצירתיות במלתחה. זוהי אינה בהכרח המלצה לרשימת קניות של פריטים שאת צריכה כדי להגיע לסגנון המבוקש. למידע נוסף על אופן השימוש בפינטרסט קראי כאן.
להישאר נאמנה לסגנון שלך
בניית סגנון אישי הוא תהליך של התמקדות ובחירה. בעיניי זהו החלק המאתגר ביותר בתהליך – להצליח להישאר נאמנה לסגנון שלך. גם אם את רואה פריט שמוצא חן בעינייך, לא כדאי לרכוש אותו אם הוא לא מתאים לסגנון שלך. מדי יום אנחנו מוצפות בטרנדים ובפריטים יפים שראינו ברשתות החברתיות או בפרסומות. החוכמה היא לדעת מה ישרת אותך במלתחה ולהבין שמה שלא ישרת אותך או את הסגנון שלך יכול להישאר יפה על אחרות. היתרון בתהליך של בחירת סגנון אישי והתמקדות בו הוא בכך שהוא מקל עלייך בהתארגנות היומיומית וברכישה חכמה יותר של בגדים.
לסיכום, חשוב שתקחי בחשבון שבניית הסגנון האישי שלך ושל המלתחה שתואמת לו היא תהליך. כמו כל תהליך הוא לוקח זמן. אני התחלתי בתהליך שלי לפני שלוש שנים ואני מרגישה שרק עכשיו הארון שלי מתחיל לשקף את הסגנון שלי ולשרת אותי כפי שהייתי רוצה. המלצה אישית ממני: תני לעצמך את הזמן והימנעי מרכישה של מלתחה חדשה ברגע שהבנת מהו הסגנון האישי שלך. אם את רוצה ללמוד איך להשמיש טוב יותר את המלתחה הקיימת מוזמנת לקרוא כאן.
רוצה להתנסות באופן מעשי בבניית הסגנון האישי שלך? בדיוק בשביל זה הכנתי לך מדריך עם תרגילים וטיפים שתוכלי ליישם בקלות ובמהירות במלתחה שלך!
להורדת המדריך לחצי כאן!
אם תרצי הכוונה וייעוץ מקצועי שיסייעו לך למצוא את הסגנון האישי שלך ולבנות מלתחה חכמה ומדוייקת, שתשרת אותך לאורך זמן, מוזמנת גם לפנות אליי לייעוץ אישי.
6 Comments
עדי ארצי שלו
05/01/2021 at 12:00 pmמאמר מקסים. מוצאת על עצמי שעדיין נהנת להחליף סגנונות לבוש לפי מצב הרוח… אבל כן יש קווים מנחים 🙂
Sivan Maoz
05/01/2021 at 5:32 pmהי עדי! שמחה לשמוע שאהבת 😊 מה שחשוב לזכור הוא שכל הסגנונות האלה מרכיבים את הסגנון האישי היחודי שלך ושאין חובה שיהיה לך רק סגנון אחד שתתלבשי לפיו 🙌
ADI BEN EZER
06/01/2021 at 10:39 amתודה רבה על הטיפים מעוררי המחשבה. אהבתי את ההסבר על ההבדל בין אופנה לסגנון.
Sivan Maoz
06/01/2021 at 6:46 pmשמחה שאהבת ! גם אני מאוד התחברתי להגדרה הזאת 😊
אלכסנדרה
10/01/2021 at 1:27 pmפוסט מעניין ופרקטי ממש. אני עדיין מתקשה לוותר על בגדים שלא מתאימים לאורח החיים שלי, במיוחד עכשיו, קשה להשלים אם היעדר אירועים ומקומות בילוי.
מקווה שעוד שנתיים מהיום אכן אהיה שלמה עם המלתחה שלי.
תודה על הפוסט! 🙂
Sivan Maoz
12/01/2021 at 2:21 pmמבינה לגמרי, לא קל להתמודד עם השינוי אבל לגמרי חשוב שיהיה במודעות 🙂
תודה שחלקת!