ברוכה הבאה לחלק האהוב עליי בעבודתי כסטייליסטית אישית – ייעוץ ארון. כאשר לקוחות פונות אליי ומבקשות ממני ייעוץ סטיילינג אני תמיד פותחת ומסבירה שכדאי להתחיל מהארון לפני שרצים לקניון למלא אותו בעוד פריטים. למה מתחילים דווקא משם? כי הארון שלך מכיל הרבה יותר אוצרות ממה שנדמה לך, והיום אני אתן לך כלים איך למצוא אותם.
החלק הכי כיפי? זה לגמרי בחינם, לא דורש יציאה מהבית ובסיומו את תחווי פחות רגעי תסכול מול הארון בתחושה שאין לך מה ללבוש. שלא לדבר על כך שזוהי גם הבחירה הסביבתית הטובה ביותר לכדור הארץ, כך שכולם מרוויחים מכך.
שלב א’: סידור הארון
השלב הראשון של קניות בארון הוא סידור הארון. פעמים רבות הארון שלנו עמוס בפריטים שלא לבשנו זמן רב או שכבר אינם רלוונטים לסגנון החיים שלנו, קטנים עלינו ועוד ועוד. הפריטים הללו יוצרים עומס בעיניים ומקשים עלינו להבין מה באמת יש לנו ללבוש. התוצאה היא שאנחנו מוציאות יום יום את אותם הפריטים הנגישים לנו שלבשנו אתמול או לפני שבוע, ואז מתעוררת התחושה שאין לנו מה ללבוש. הדרך להתגבר על כך היא פינוי של פריטים לא רלוונטים מהארון על מנת שנוכל לאתר יותר בקלות את הפריטים שאנחנו באמת לובשות או רוצות ללבוש.
איך לעשות סדר בארון?
התחילי בהוצאת כל הפריטים שיש לך מחוץ לארון ומייני אותם לשלוש ערמות:
- פריטים שאת לובשת ואוהבת.
- פריטים שאת לא בטוחה אם את אוהבת/לא לבשת בשנה האחרונה.
- פריטים שאת כבר לא לובשת/במצב בלוי/ לא במידה שלך/פריטים שאת לא אוהבת יותר.
לאחר שסיימת עם המיון, הפריטים בערמה הראשונה יכולים לחזור לארון. את הפריטים בערמה השנייה כדאי לבחון באופן הבא: שאלי את עצמך האם את מתכננת ללבוש אותם בעונה הקרובה? אם כן, החזירי אותם לארון לתקופת ניסיון. אם התשובה היא לא, מסרי אותם. אם יש לפריט מסוים ערך סנטימנטלי עבורך או שאת חוששת שהוא יחסר לך, העבירי אותו לאחסון ותראי האם חיפשת אותו במהלך העונה. את הפריטים בערמה השלישית כדאי למסור או לחלופין לזרוק לפח מיחזור טקסטיל הקרוב לביתך בהתאם למצבם.
אם חשוב לך שהפריטים ימצאו בית חם כדאי שתתני אותם לחברות או שתקחי אותם למסיבת החלפת בגדים. מידע על מסיבת החלפות בגדים אפשר למצוא בקבוצת הפייסבוק החלפת בגדים – כל המסיבות. אגב, נעליים שאני כבר לא נועלת אני מוסרת דרך האתר החינמי למסירת חפצים אגורה ותמיד נמצא להם במהירות בית חם חדש.
איך נוכל לשמור על הסידור במהלך השנה? בתחילת כל עונה אני מוציאה פריטים שכבר אינם רלוונטים עבורי מהארון. אם אני חושבת שאולי בכל זאת ארצה ללבוש אותם אני שמה אותם באחסון ובודקת אם חיפשתי אותם במהלך העונה, אם לא אני מרגישה בנוח להיפרד מהם. בסוף העונה אני מפנה את הפריטים שלא לבשתי כל העונה. כך הארון שלי נשאר רק עם הפריטים שאני מעוניינת ללבוש.
Anine Bing, המעצבת האהובה עליי, אומרת “Less is More”. מבחינתי, ארון מצומצם מסמל שפע ולא מחסור משום שהוא מאפשר לי לנצל את המקסימום מהפריטים שיש לי.
שלב ב’: בניית לוח השראה בפינטרסט
עכשיו אחרי שהארון מסודר ואת יודעת מה יש בו, הגיע הזמן למצוא השראה איך לשלב במקסימום דרכים את הפריטים שכבר יש לך וליצור מהם אאוטפיטים חדשים. פינטרסט הוא אחד הכלים הנהדרים לכך. אם טרם נתקלת בפינטרסט מדובר באפליקציה לשיתוף תמונות ברשת. את יכולה ליצור בה לוחות בנושאים שונים ולשמור בהם תמונות שמצאת. כאשר את מעוניינת לקבל רעיונות איך לשלב פריט מסויים את יכולה לכתוב את תיאור הפריט (עדיף באנגלית, לדוגמא white jeans) ולהוסיף לידו את המילה outfit, כך תקבלי רעיונות לאאוטפיטים שונים שניתן ליצור עם אותו פריט. ניתן גם לעשות חיפוש כללי יותר לדוגמא Winter Outfits ולקבל רעיונות לאאוטפיטים לחורף. למידע נוסף על אופן השימוש בפינטרסט קראי כאן. מוזמנת גם לעקוב אחרי הפינטרסט שלי לקבלת השראה נוספת.
שלב ג’: שימוש באפליקציית Cladwell ליצירת שילובים חדשים בארון
נחשפתי לאפליקציה Cladwell לפני שנה בהמלצתה של Useless DK שיוצרת תוכן נפלא על קיימות ומלתחת קפסולה. האפליקציה מאפשרת לך לבנות ארון וירטואלי. ניתן לבחור פריטים דומים לאלה שבארון שלך מתוך פריטים שהם מציעים או להעלות תמונות של הפריטים שלך.
האפליקציה לוקחת את הפריטים ומציעה לך שילובים אפשריים לכל יום בהתאם לארון הנוכחי שבנית ובהתאם למזג האוויר הצפוי. אם לא מצאת שילוב שאהבת את יכולה לבנות שילוב משלך. ברגע שאת מתעדת בכל יום באפליקציה מה הם הפריטים שבחרת ללבוש היום היא נותנת לך נתונים מעניינים כמו: איזה אחוז מהארון שלך את לובשת, מאיזה צבעים הארון שלך מורכב, מה הצבעים שאת הכי אוהבת ללבוש ועוד. בנוסף, את יכולה לבנות מתוך הארון שלך מלתחות שונות (לדוגמא כשאת נוסעת לחו”ל) שמורכבות מפריטים מסוימים שבחרת ולקבל רעיונות איך לשלב אותם בדרכים שונות.
עד לאחרונה, האפליקציה היתה חינמית עם חלקים בתשלום. כעת היה שינוי במדיניות וניתן לעשות בה שימוש חינמי ל-7 ימים ולאחר מכן לבחור תוכנית תשלום. החיסרון הכי משמעותי שלה הוא שהיא כרגע זמינה רק למכשירים של Apple אך בקרוב תצא גם גירסה לאנדרואיד. בינתיים אפליקציה דומה שכבר קיימת לאנדרואיד היא Smart Closet.
מקווה שקיבלת כאן מספר דרכים ורעיונות איך לרענן את המלתחה שלך על בסיס קבוע ואפילו יומימי. אשמח שתחלקי איתי האם השתמשת בהצעות שלי או שיש לך רעיונות נוספים בנושא?
מוזמנת כמובן לשאול שאלות וגם לשתף עם חברות ! שיהיה יום נפלא 🙂
9 Comments
טל
03/03/2020 at 9:29 amתודה על עוד פוסט מקסים ויעיל!
פינטרסט הוא אתר ההשראה שנמצא אצלי במקום הראשון 🙂
Sivan Maoz
03/03/2020 at 10:11 amאיזה כיף שאהבת 🙂 ובהחלט אין על פינטרסט!
אפרת
03/03/2020 at 10:17 amפוסט מהמם! אני אוהבת את החשיבה הסביבתית והכלכלית 🙂
ולא הכרתי את האפליקציה… אז תודה על ההמלצה
Sivan Maoz
03/03/2020 at 5:13 pmאיזה כיף שאהבת 🙂 שמחה שחידשתי וזאת בהחלט אחלה אפליקציה!
עדי מצי'ק ליסט
04/03/2020 at 10:33 amיפה, תמיד משתעשעת ברעיון צמצום המלתחה… ואוהבת את רעיון הפסקת הצריכה.
אבל אז מוצאת את עצמי כמהה לאיזו הפתעה בדואר, ואז גם כותבת פוסט על חווית הקניות באתר הסיני הספק שווה ספק מפוקפק “SHEIN”.
בקיצור, יום אחד אהיה חזקה יותר… אבל זה לא היון…
Sivan Maoz
04/03/2020 at 6:41 pmלגמרי מבינה אותך..גם אני התרגלתי ונהנית מהפתעה בדואר! אני מנסה ללמוד להנות מעוד דברים. בכל מקרה קחי את זה בזמן שלך 🙂
גם לי לקח לא מעט זמן להתבשל עם העניין..
דנית
05/03/2020 at 9:30 amהאפיליקציה נשמעת גאונית! אנסה :*
Sivan Maoz
05/03/2020 at 8:12 pmממליצה בחום 🙂
film
21/11/2020 at 7:47 amRemarkable! Its actually amazing paragraph, I have got much clear idea concerning from this piece of writing. Nanete Erhart Parent